Slideshow keszites lepesrol lepesre 2
Első lépéseim

Slideshow készítés lépésről lépésre 2.

Ezúttal a slideshow készítőt szeretném bemutatni nektek.

Alapjaiban nem más, mint a videokészítő, a felület is nagyon hasonló. Azonban vannak kisebb eltérések, így menjünk végig a munkafolyamat mentén, hogy meg tudjam ezeket mutatni.

Természetesen a folyamatot – mint a múltkor – szintén bemutatom videón is.

Slideshow készítő

A slideshow készítőt letölthetitek a főoldal Photo menü lehetőségén belül.

Hátrányként itt is a 7 napos próbaidőszak mondható el, ahogy ez a videószerkesztőnél is volt. Ez szintén vízjelezett. És a  kezelőfelület  sem magyar nyelvű.

Magát a programot egyszer szükséges megvásárolni.

Előnyeként mondható el, hogy ugyanúgy, ahogy a videószerkesztőnél számos hasznos kiegészítőt tartalmaz. Ezekkel gazdagodhatunk fokozva az élményt , amiben részünk lehet a használatával.

A slideshow készítő használata

A megnyitáskor a következő párbeszédablakban kiválaszthatjuk, hogy a varázslóval vagy manuális úton szeretnénk létrehozni a diasorozatunkat.

slidshow keszites varazslo

 

Ha kiválasztottuk a varázsló opciót (slideshow wizard), a következő felületünk ilyen lesz.

slideshow

 

Ebben az ablakban – ahogy a korábbiakban is – hozzáadjuk (add file) a kiválasztott képeket a programhoz.  Még változtathatunk a sorrenden, ha meggondoltuk magunkat, hiszen tehetjük a képeket dátum szerinti vagy nevük szerinti sorrendbe.

Amennyiben még szeretnénk képeket hozzáadni a korábbiakhoz, itt azt is megtehetjük, majd a” következő” (Next) gombra kattintva haladhatunk tovább.

Második lépésben azt választhatjuk ki, hogy milyen átmenetek legyenek a képek között, illetve milyen keretbe legyenek foglalva a képeink. Rájuk való klikkeléssel megnézhető az előnézetük.

slideshow varazslo

Természetesen azt is megnézhetjük, hogy milyen diavetítést sikerült eddig elkészíteni. Ha bármin változtatni szeretnénk, csak vissza kell lépnünk az erre a lehetőségre (Back) való kattintással.

Amennyiben nincs további teendőnk haladhatunk tovább.

 

Slideshow készítés – zene hozzáadása

Következő lépésként adjunk hozzá egy zeneszámot a képfolyamunkhoz.

Különböző témájú beépített zenemintákból válogathatunk, melyeket szintén meghallgathatunk, ha rájuk klikkelünk.

slideshow varázsló

A kiválasztás után a zeneszám megjelenik a jobb oldalon. Ha mégis változtatni szeretnénk, akkor az utána lévő x-szel tudjuk törölni. Az újat újból ki kell jelölnünk.

Ennek végeztével szintén haladhatunk tovább.

A rendszerezést is elősegítendő – a következő ablakban – adhatunk eleje feliratot (címet) és vége feliratot a diasorozatunknak. Valamint beállíthatjuk azt is, hogy a képek milyen sebességgel haladjanak tova.

slideshow varazslo

 

Slideshow készítés varázsló – utolsó mozzanat

Legutoljára pedig mentsük el a diavetítésünket a már megszokott módon. A lehetőségeinket már megismertük. A felület és az elmenthető formátumok  is teljesen azonosak a videószerkesztőben megismertekkel.

 

slideshow készítés

 

Slideshow készítés – manuális mód

Amint az látható a képen is, a videószerkesztőéhez nagyon hasonlófelületet kapunk.  És ahogy látjuk a  slideshow készítő varázsló felülete is elég hasonló.

 

slideshow keszites - manualis

 

A különbséget az animációkban találjuk. Csak az ötleteink szabhatnak határt annak, hogy hogyan állítjuk össze a diasorozatunkat.

A lenti képen láthatjátok a beépített lehetőségeket, miszerint lehet a képeket, illetve a képben képeket mindenféle irányba mozgatni, átbucskáztatni……stb….

 

slideshow - animacio

A slideshow mentése a manuális módból ugyan úgy történik, ahogy a varázslónál, illetve a videoszerkesztőnél.

 

Érezzétek jól magatokat szerkesztés közben!  Sok sikert!

Szólj hozzá

error: Content is protected !!