Fotó ötletek - képszerkesztés
Képszerkesztés

Fotó ötletek – képszerkesztés

Bevezetés a képszerkesztésbe

Már ejtettünk néhány szót arról, hogy miként tudjuk hasznosítani fotóinkat. A mostani alkalommal bővítsük ki egy kicsit ezt a témakort és ismerkedjünk meg a Canva online képszerkesztő programmal.

Függetlenül attól, hogy mivel fényképezünk, valamilyen képszerkesztő szoftverre szükségünk lesz, ha a képeinket rendezni vagy szerkeszteni szeretnénk.

Mi is az a Canva?

A Canva egy 2012-ben alapított ausztráliai grafikai platform, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyedén összeállítsunk közösségi média grafikákat, portfóliókat, prezentációkat, hírleveleket, posztereket, prospektusokat és még számtalan más dolgot Ez a platform asztali és mobil eszközökön egyaránt elérhető és nagy mennyiségű dinamikus képet, több száz sablont, színt, betűtípust, illusztrációkat, GIF-eket és grafikákat tartalmaz.

A Canva olyan eszköz, amelyet igazán ki tudunk használni, ha több platformon kívánunk kommunikálni, akár magán – a közösségi média platformokon – akár üzleti célból – saját fotóinkat hasznosítva a honlapunkon.

Végtelen lehetőségek a képszerkesztésben

A Canva esetében a lehetőségek végtelenek, és ez valóban segíthet a tartalom új szintre emelésében. A Canva használatához nem kell grafikusnak lennünk és mégis egyszerűen készíthetünk közösségi média képeket, névjegykártyát, illetve a bejegyzéseinkhez egyedi képeket. Mindehhez a rendelkezésünkre áll több száz sablon, betűminta, amit kedvünk szerint átalakíthatunk.

Fotó ötletek - képszerkesztés

Miért a Canva?

  • teljesen ingyenes online platform( használata regisztrációhoz kötött)
  • magyarul is elérhető
  • telefonon és tableten is használhatjuk
  • rengeteg ingyenes sablont és képet tartalmaz
  • kezelőfelületének használata egyszerű
  • fotóinkatat és elkészített terveinket tárolja későbbi felhasználás céljából
  • a Pro csomag kipróbálására is kapunk 30 napot

Mire használhatsz egy képszerkesztőt?

A Facebook bejegyzések, az Instagram, Pinterest pin, You Tube ikon képeinek létrehozásán keresztül a prezentációk elkészítéséig mindenre, beleértve például a plakátkészítést is.
A program gyakorlatilag „tudja” az összes közösségi média képméretét segítve minket a tervezésben. Így gyakorlatilag bármilyen méretű képet fel tudunk használni.

 

És akkor nézzünk bele kicsit a programba

A felhasználási lehetőségeket a „Terv készítése” is és a „Sablonok” lehetőségeinek felsorolásánál is megtaláljátok.

A készítendő tervet ezekbe a lenti kategóriákba sorolhatjuk be. Ha egyedi képet szeretnénk használni, akkor választhatjuk az alul megjelenő „Egyéni méret” és „Fotó szerkesztése” opciót.

Készíthetünk a képeinkből montázst is sablonok vagy hátterek segítségével.

képszerkesztés - montazs

 

Készíthetünk a saját fotóinkból üdvözlőlapot vagy meghívókat névnapokra, születésnapokra, családi eseményekre.

épszerkesztés - meghivo

 

Névjegykártyát

képszerkesztés - nevjegy

 

A képeiteket, fotóitokat remekbe szabott betűválasztékkal egészíthetitek ki.

képszerkesztés - felirat

Tehát nem kell több száz órát tanulnunk, hogy jók legyünk a tervezésben. De, mint az élet legtöbb dolgában, a gyakorlással is egyre jobbak leszünk, ezért ne csüggedjünk el, ha az első kialakítás nem sikerül tökéletesen. Ehelyett gyakoroljunk! Fantasztikus alkotásokat fogunk tudni létrehozni pillanatok alatt.

Legközelebb megnézzük, hogyan szerkeszthetünk feliratokat a képeinkre.

Szólj hozzá

error: Content is protected !!