Káosz a fejemben, káosz a fotózásban
Első lépéseim

Káosz a fejemben, káosz a fotózásban

Szeretek fotózni. Szeretek megörökíteni ritka pillanatokat, szép állatokat, fura képződményeket és megannyi mást, ami a szememnek szép.

Így elhatároztam, hogy veszek végre egy tisztességes fényképezőgépet és megtanulok fotózni.

káosz a fejemben káosz a fényképezésben

Igen, de ahogy kinyitottam az újonnan érkezett fényképezőgép dobozát, megláttam a sok gombot és tekerentyűt. Mindjárt káosz alakult ki a fejemben.

Tudniillik, ha első látásra valami kicsit bonyolultabbnak tűnik, akkor mindig megijedek az előttem tornyosuló feladattól. Hajlamos vagyok a megfutamodásra, így ránéztem a fényképezőre és a meghátrálás gondolata ült bele az agyamba.

Szeretek az interneten kutakodni, így eltökéltem, hogy autodidakta módon utánanézek ennek, annak és majd csak alábbhagy a káosz a fejemben.

Igen ám, de amiket találtam, attól nem lettem okosabb. Sőt el sem tudtam képzelni, hogy mit akarnak ezek a fotósok, mikor lányos zavaromban azt sem tudom, hogy hol kell bekapcsolnom a gépet….úristen!

Túl magasröptű a szöveg, amit a  magam módján megannyiszor nem is tudok értelmezni, felfogni, arról már nem is beszélve, hogy fogalmam sincs hisztogramokról és blendéről…szóval nagy a káosz a fejemben.   😀

Próbáltam nyugtatgatni magam, ezért leültem és elővettem a használati útmutatót.  Mit ne mondjak…. nem volt türelmem végigolvasni, ráadásul sok volt a műszaki adat is.

Kerestem cikkeket, videókat, de túl magasröptű a szöveg, attól még nem találom az izét és a bigyót, hol tekerjem, mi szükségem a hisztogramra és hol van az a blende. És egyébkent is minekannyigomb?????

Kavarogtak a gondolatok a fejemben, de meg akartam oldani a problémát – eltüntetni a káoszt a fejemből is és a fényképezőgép körül is, ezért úgy döntöttem, hogy a magam módján csinálom.

Nincs sorrend, nincs tudatosság…amolyan szőke nősen……butácskán.

Ezért indítom el ezt a blogot. Végignézheted bukdácsolásaimat és ha van kedved, de nincs műszaki affinitásod a fotózáshoz, bátran velem tarthatsz.

Szólj hozzá

error: Content is protected !!